Ontdek hoe je het leert en wat je talenten zijn
Digibord

Voor wie is Way to Learn?

Leerlingen groep 7 en 8

Ga jij binnen enkele jaren naar het voortgezet onderwijs? Dan staan er heel veel veranderingen op jouw programma! Om de stap van de basisschool naar de middelbare school zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben wij Way to Learn ontwikkeld. Je leert hoe je moet leren, waar jij echt goed in bent, wat je valkuilen zijn en hoe je kritisch naar jezelf kan kijken. Door Way to Learn leer jij jezelf eigenlijk nog beter kennen. Iets waar jij je hele leven voordeel van zal ervaren.

Basisscholen

De eindtoets geeft u een goed beeld van de mogelijkheden van uw leerlingen. Tegelijkertijd geeft de eindtoets geen inzicht in hun leerstijl en talenten. Want weten uw leerlingen in groep 7 en 8 hoe ze het best leren? Kunnen ze reflecteren op zichzelf? En weten ze waar hun ambities liggen? Zijn zij, kortom, wel goed voorbereid op de overstap naar het voortgezet onderwijs?

Ouders

Uw kind maakt binnenkort de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Een belangrijke stap waar u als ouder nauw bij betrokken bent.

De online test van Way to Learn geeft inzicht in de dominante leerstijl van uw kind. Is uw kind vooral een Waarnemer, een Beslisser, een Denker of een Doener? Gebruik deze wetenschap tijdens het maken van een schoolkeuze!

De test en toepassing daarvan is een belangrijk hulpmiddel bij de keuze van de middelbare school. Welke school voor het voortgezet onderwijs pas het best bij een bepaalde leerstijl? Als ouder is het van belang om u te laten informeren over de visie op leren van een betreffende school. Denk ook aan de verschillende richtingen, 'lijnen' en profielen die er vaak binnen een school zijn, zoals: sport, tweetalig, b├Ęta excellent, musicals, vakcolleges etc.