Ontdek hoe je het leert en wat je talenten zijn
Digibord

Probeer Way to Learn nu uit!

Voor leerlingen in groep 7 en 8 van de basisschool lijkt de volwassen wereld nog ver weg. Toch ondernemen ze al stappen waarbij ze hun richting bepalen. Bijvoorbeeld door de keuze van een vervolgschool.

Met Way to Learn worden leerlingen voorbereid op de wereld die ze te wachten staat. Een werkende wereld waar, naast vaste beroepen, ook meer wisselende functies ontstaan. Hiervoor zijn bepaalde competenties nodig, die niet binnen het standaard onderwijsprogramma op de basisschool vallen en ook niet getoetst worden door de eindtoets.

Lespakket of project

Way to Learn is er in twee varianten: een lespakket voor groep 7 en 8, bestaande uit 20 lessen. En een verkort project voor groep 8, dat vijf lessen bevat. Beide varianten zijn inclusief een wetenschappelijk verantwoorde online test. Deze leuke test geeft leerlingen inzicht in hun leerstijl, eigenschappen en talenten. Leerlingen gaan praktisch aan de slag met de uitslag van de test.

Vrijblijvend kennismaken met Way to Learn? Dat kan!

U kunt direct aan de slag met les 1 van het project (voor groep 8): ‘Verschillende manieren van leren’.

In deze les wordt het project Way to Learn geïntroduceerd. Leerlingen maken kennis met verschillende manieren van leren. Ook onderzoeken ze het begrip ‘dialoog’ en oefenen ze hiermee. De les duurt 45 minuten.

In deze les maakt u gebruik van het lesmateriaal voor het digibord én de digitale handleiding.