Ontdek hoe je het leert en wat je talenten zijn
Digibord

Veelgestelde vragen

Voor wie is Way to Learn?

Way to Learn is gemaakt voor leerlingen in groep 7 en 8 van de basisschool. Way to Learn geeft leerlingen, hun leerkrachten en ouders inzicht in hun specifiek leerstijl. Dit inzicht vergemakkelijkt de keuze voor het vervolgonderwijs. Way to Learn is daarom een mooie aanvulling op de eindtoets.

Wat is het verschil tussen het lespakket en het verkorte project?

Er zijn twee varianten van Way to Learn. Het lespakket is te gebruiken in groep 7 en 8, terwijl het verkorte project specifiek voor groep 8 gemaakt is. Het lespakket bestaat uit 20 lessen en extra materialen, zoals kaartspellen en een kookboekje voor iedere leerling. Dit is geschikt voor scholen die kiezen voor een gedegen aanpak. Het project bestaat uit vijf lessen en bereidt leerlingen in groep 8 in een kort tijdsbestek voor op de overstap naar het voortgezet onderwijs. Dit is geschikt voor scholen die wat minder tijd te besteden hebben maar hun leerlingen wel goed willen voorbereiden op de overstap naar het voortgezet onderwijs.

Wat is de prijs van Way to Learn?

Het lespakket kost € 375,- per groep. U ontvangt een licentie voor twee jaar.

Het project kost € 99,- per groep. U ontvangt een licentie voor een jaar.

Op welk theoretisch model is Way to Learn gebaseerd?

Tijdens de lessen van Way to Learn ondergaan de scholieren een test. Onderbouwde methodieken vormen de basis van deze test. De talenten worden gemeten door middel van de Rol Diagrammatische Aanpak (RDA). De dominante leerstijl wordt bepaald door de gegevens uit de test te koppelen aan de theorie van Kolb.

> Lees meer over de wetenschappelijke onderbouwing

Is de online test alleen een onderdeel van het lespakket of ook van het verkorte project?

De online test vormt een onderdeel van zowel het lespakket als het verkorte project.

Ontvang ik bij het verkorte project ook de creatieve materialen?

De creatieve materialen vormen geen onderdeel van het project. U kunt ze wel eenvoudig bijbestellen via de webshop van Kwintessens.

Kan ik proefmateriaal ontvangen?

Op onze website vindt u een gratis les. Zo kunt u gratis en vrijblijvend contact maken met Way to Learn. Meer informatie of advies nodig? Neem contact op met uw relatiebeheerder of met onze klantenservice.

Waar kan ik Way to Learn bestellen?

Way to Learn is een uitgave van Kwintessens. Zowel het lespakket als het verkorte project bestelt u eenvoudig in onze webshop.

Mijn vraag staat hier niet bij, wat moet ik doen?

Neem contact op met uw relatiebeheerder of met onze klantenservice. We helpen u graag verder.